מאת:

החל מחודש פברואר 2020 - גישור חובה בהליכים אזרחיים

במהלך שנת 2018, שרת המשפטים איילת שקד, התקינה תקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ח-2018 (להלן: "החוק"), לפיהן, החל מחודש פברואר 2020 החדשות, בכל תובענה שסכומה או שווי נושאה עולה על 40,000 ₪, תחויב במינוי מגשר לצדדים. ככלל, בתובענה שהוגשה לבית המשפט אין וודאות למי מהצדדים לתוצאותיה שכן, בית המשפט שדן בתובענה בסופו של יום נותן פסק דין לפי שיקול דעתו ועל פי חומר הראיות שהובא בפניו.
 
כידוע, עורכי דין מקצועיים ומנוסים יכולים במידה מסוימת לנבא את תוצאות ההליך ואף להשפיע עליו באופן בו הלקוח יקבל את התוצאה המטיבה ביותר עמו. לעניין זה יצוין כי לרוב, הוצאות המשפט ושכר הטרחה של עורך הדין יהיו גבוהים בהתאם. להבדיל מבית המשפט, תפקידו של המגשר הוא להביא את הצדדים (שלא חייבים להיות מיוצגים על ידי עו"ד) לפתרון אופטימלי עבורם, תוך הידברות הדדית ותוך בחינת פתרונות אחרים (שלא ניתן לקבל במסגרת ההליכים בבית המשפט) ובכך לחסוך בהוצאות רבות ומיותרות. קיימות מספר אופציות לפנות להליך הגישור - פניה אל המגשר באופן יזום על ידי הצדדים בטרם פתחו בהליכים בבית המשפט או באמצעות הפניית הצדדים להליך גישור ביוזמת בית המשפט לאחר הגשת התביעה ותחילת ההליך. בישיבת הגישור, המגשר שומע את טענות הצדדים ומציע מספר פתרונות לסוגיות והמחלוקות שהובאו בפניו, כאשר הצדדים לא מחויבים לקבל הצעת המגשר והם יכולים להעלות הצעות חלופיות. במידה והצדדים יגיעו להסכמות ביניהם לסיום המחלוקת, ייערך הסכם חתום על ידי כל הצדדים לרבות המגשר וההסכם יועבר לבית המשפט לקבלת תוקף של פסק דין. קבלת פסק דין על פי הסכם גישור אפשרי גם מקום שלא הוגשה תביעה לביהמ"ש. יצוין כי בכל מקרה הצדדים לא מחויבים להליך הגישור ולתוצאותיו בטרם נחתם הסכם גישור, והצדדים יכולים לפרוש מהליך הגישור ולחזור להתדיינות מול בית המשפט.
 
בהתאם ללשון התיקון לחוק, בכל תובענה שסכומה או שווי נושאה עולה על 40,000 ₪, תחויב במינוי מגשר מהו"ת לצדדים. תפקידו של מגשר מהו"ת להסביר לצדדים את מהות הליך הגישור, את היתרונות הגלומים ביישוב התובענה בגישור וכן המגשר יבחן את עיקרי המחלוקת שנתגלעו בין הצדדים תוך ניסיון ליישב את התובענה מחוץ לכותלי בית המשפט בהליך של גישור, ובכך לחסוך בזמן התדיינות יקר בבית המשפט ואף לנסות ולהביא לפתרון אופטימלי ביותר לשני הצדדים. הגישור הוא הליך נוח שמתנהל מול המגשר במהירות יחסית, תוך חיסכון בזמן התדיינות יקר של בבית המשפט ותוך חיסכון בהוצאות עורכי הדין ותשלום אגרות, והוא מקנה לשני הצדדים וודאות באשר לתוצאות ההליך ואף אפשרות שלא להסכים להליך הגישור וחזרה מלאה להליך התדיינות בפני בית המשפט.
 
כיצד משרדנו יכול לסייע בנושא?
במשרדנו פועלת מחלקה להליכי בוררות וגישור אלטרנטיביים, שבראשה עומד כב' השופט הבכיר בדימוס, יעקב וגנר, המעניק שירותי גישור ובוררות כמגשר חליפי בהסכמת הצדדים לפי או שהוא מעוניין בהגשת הליך שיוגש בהסכמת הצדדים לפי סעיף 39(א)(1) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט 2018 כמו מינוי מגשר על פי תקנה 3 לתקנות בתי המשפט (גישור), תשנ"ג-1993 וכן כמגשר לעניין ניסוח רשימת עובדות מוסכמות ופלוגתות, על פי תקנות 34-36 לתקנות החדשות, תוך ניסיון להביא לסיום ההליכים במהירות וביעילות. בנוסף, מעניקה המחלקה להליכים אלטרנטיביים בניית אסטרטגיה משפטית בתיקים בכל רמות הקושי, בהערכת סיכויים של ההליכים המשפטיים בשלבים המוקדמים של ההליך וכן בייעוץ פרטני לאנשים פרטיים ולעסקים.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

גישור ובוררות בין רואי חשבון או יועצי מס מסוכסכים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

הניסיון מלמד כי גם רואי חשבון ו/או יועצי מס ( להלן – מייצגים), במיוחד כאלה המנהלים פרקטיקה משותפת, מוצאים את עצמם, לא אחת, בסכסוך משפטי. הסכסוך המשפטי יכול להיווצר משורה מגוונת של סיטואציות, אם בין שותפים, אם בין עובדים שכירים בפירמה לבין בעליה, אם בין משרדיי מייצגים העובדים האחד מול השני, אם בהתנהלות מייצגים מול קבלני משנה ועוד.

גישור כאפשרות לפתרון סכסוכים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); מתן חמו, עו"ד

במשפחה, בעסקים, בחיים - אף אחד לא אוהב סכסוכים. עם זאת, מה לעשות, הם חלק מהחיים - ולעיתים הם בלתי נמנעים. יש מי שבוחר ללכת לבית המשפט, אבל לא פעם בתי המשפט עמוסים מאוד – דבר הגורם לאנשים רבים לבחור בדרך של גישור כאופציה ליישוב מחלוקות. מה זה גישור? מהם יתרונותיו ומתי הוא רלוונטי?

גישור לפתרון סכסוכים בימי קורונה

מאת: עו"ד אלי דורון; עו"ד מתן חמו; עו"ד יעקב באיירסקי; דניאל דורון

אנחנו סבורים שבמיוחד בעת הזאת, הן שיקולי יעילות, הן שיקולים משפטיים והן שיקולי סולידריות, מצדיקים שקילה ובחינה רצינית של הצדדים לבצע ניסיונות כנים ליישב את הסכסוך המשפטי באמצעות הפנייתו ובסיועו של מגשר מקצועי ומנוסה.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.