מאת:

טיפול בחובות קיימים מול רשויות המסים בסיוע יוצאי רשויות מס, מומחים בהתנהלות מול מחלקות הגבייה

לישראלים רבים ישנם חובות גדולים ו/או קטנים אל מול רשויות המס - לפעמים מדובר בחובות חדשים ולעתים אלו חובות ישנים, לפעמם מקור החוב הוא ניכויים, לפעמים מדובר בחוב מס הכנסה ולעתים חוב מע"מ - אלו חובות מגוונים אך כולם "מציקים". בחלק מהמקרים ניתן לחלוק על החובות, במיוחד אם מס הכנסה חולק על הדיווחים שלך וזאת בדרך של השגה או ערעור ובאופן זה לעכב את הליכי הגביה. בחלק אחר של המקרים, מדובר בחובות סופיים ולכן כבר לא ניתן לחלוק עליהם.
 
חובות סופיים הינם חובות אשר מעמידים את האזרח במעמד של "סרבן מס" על פי פקודת המסים גביה, מה שמאפשר לרשויות לפעול לגביית החוב וזאת באמצעות פקודת המסים והוראות חוק אחרות המאפשרות לנקוט בשורה ארוכה של פעולות כנגד אותו סרבן, עד לגבייה מלאה של כל החובות. חובות סופיים יכול שינבעו כתוצאה מאין ספור סיבות דוגמת אלו - אי הגשת דו"חות לרשויות המס מה שמביא לידי הוצאת "שומות חופשיות", ויכול שינבעו כתוצאה מדו"חות שנתיים של הנישום במסגרתם מודה הוא ברווחים שלו ובחובו, רק שלמעשה אין לו את הכסף לעמוד בתשלום החוב. יתכנו מקרים בהם החוב נובע מהסכם שומה אשר התגבש בין האזרח לבין רשות המס ו/או מפסק דין כנגד האזרח, רק שאותו אזרח לא מצליח לשלם את החוב נשוא הסכם השומה ו/או פסק הדין. בכל אותם מצבים בהם יש בנמצא חוב מס, מוצא עצמו האזרח בפני חשיפה לפעולות גביה של הרשות, מה שלא אחת פוגע הן ביכולתו לתפקד והן ביכולתו לפעול עסקית, אם באמצעות חברות שבבעלותו ואם באופנים אחרים. לעתים פעולות הגביה מול העסק מביאים אותו לידי סכנה קיומית, עוצרים את פעילותו ואף מסכנים את המשך קיומו. יתרה מזאת, פעולות גביה פוגעות לא אחת ביכולת של האזרח לנהל חשבון בנק, לקבל כספים מלקוחות, לגבות כספים מחייבים ועוד. בנוסף, התנועה של החייב בארץ נפגעת, פעולות הגביה נגדו מונעות ממנו יציאה מהארץ וכו'. לפעמים כתוצאה מהליכי גביה שכאלה נכנסים מעקלים מטעם הרשות לבית העסק או לבית החייב, תופסים נכסים, מעקלים כספים, מונעים יציאה מהארץ כאמור, מונעים פתיחת עסקים חדשים ועוד.
 
כיצד אנחנו יכולים לסייע במקרים שכאלו?
את כל הנ"ל חייבים למנוע וכאן בדיוק משרדנו יידע לעזור - משרדנו מורכב מעו"ד, רו"ח וגורמים נוספים להם ניסיון של עשרות שנים בכל הקשור בהתנהלות מול רשויות המס ובפתרון בעיות שכאלה ממש. משרדנו יודע איך וכיצד להתנהל מול הרשויות ומחלקות הגביה לטובת נטרול או צמצום הנזק. להתנהלות מול רשויות המס שפה משלה, אופי משלה, וכן תנאים וקצב משלה. משרדנו בקיא בכל אלו וטיפל באין ספור מקרים שכאלה בהצלחה רבה. לפעמים אנו נכנסים לפעולה לפני שמתעוררת הבעיה ולפעמים לאחר שהבעיה התעוררה. אנו יודעים מה ניתן ומה לא ניתן לבקש או לעשות, אנו מכירים את המדיניות של רשות המס במקרים דומים, אנו יודעים כיצד נכון לפעול לטובת נטרול הבעיה וזה בדיוק מה שנעשה עבורך. אנו יודעים כיצד להתנהל בשם הלקוח מול רשויות המס, כיצד לפעול לטובת נטרול מחדלים וכיצד להגיע בשם הלקוח להבנה עם רשויות המס. במסגרת זו יודעים אנו לפעול לטובת ביטול קנסות, עיקולים, ריביות ובסופו של יום לפעול לטובת גיבושה של הבנה עם רשויות המס אשר תאפשר ללקוח לשוב להתנהלות תקינה וללא סכנה של בעיות אחרות. אל תחכה לעיקולים ולמהלכים של רשויות המס, אם אתה סבור שהבעיה מתחילה להתעורר וכי אתה בדרך להגיע למצב בו לא תעמוד בהתחייבויות מול מע"מ ו/או מס הכנסה או מול כל גורם אחר, פנה אלינו ואנו נפעל לטובת מענה מתאים מיד. חשוב מאוד לפעול במידי מול הרשויות ולא לחכות לכך שהצ'ק יחזור או שלא תוכל לשלם את דו"ח המע"מ, חוב הניכויים או כל תשלום אחר.

משרדנו מורכב מעורכי דין וגורמים מנוסים אחרים שעבדו ממש בתוך משרדי רשויות המס. אנו יודעים כיצד ונכון חוקית לפעול בעניין, אנו נדע מה יש לעשות לטובת הסרת הקושי, להדריך אותך כיצד להתנהל היה ואתה מבין כי אין לך את הכסף לשלם לרשות את מה שהחוק מבקש ממך - אנו נדע מה להציע לך לעשות בדיוק על מנת לא להיחשף לעבירות מס או לבעיות גבייה!


כאמור, אל תתחמק מהרשויות, נתמודד עם הבעיה ביחד ונפתור אותה היטב - לשם טיפול מהיר, ניתן ליצור קשר ישיר עם עו"ד אלי דורון בנייד 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.5 ע"י 8 גולשים

עשוי לעניין אתכם

תיקון תקנות מס רכוש - אפריל 2024

מאת: אלי דורון, עו"ד

ב-9.4.24 פורסמו תיקונים לתקנות מס רכוש תקנות מס רכוש וקרן פיצויים. כל הפרטים במאמר>>

פיצוי ממס רכוש בגין מיזמים שלא יצאו אל הפועל עקב המלחמה

מאת: אלי דורון, עו"ד

האם הנזקים העקיפים שנגרמו לבעל עסק כתוצאה מביטול, דחייה, או סיכול של מיזם אשר לא יצא לפועל כתוצאה מהמלחמה, הינו נזק בר פיצוי במסלול האדום?

מסלול אדום לבוקרים, בעלי עדרי בקר בקו העימות

מאת: אלי דורון, עו"ד

את התביעות במסלול האדום יש לקדם ללא דיחוי, מועד הגשת התביעות נגזר משורה של פרמטרים, אם כי אין בנמצא צורך ב"הפסקת פעילות" שכן התקנות אינן דורשות הפסקת פעילות בענף החקלאות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.