מאת:

אחריות סוכן ביטוח בהעסקת עובדים ללא רישיון לשם מכירת פוליסות

העיסוק כסוכן ביטוח הוא עיסוק הטעון רישוי. סוכן ביטוח, כהגדרתו בסעיף 32 לחוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981 הוא "מי שעוסק בתיווך ביטוחים בין מבוטחים לבין מבטחים". כדי לקבל רישיון כאמור, יש לעמוד בתנאי סעיף 25 לחוק הפיקוח על שירותים פיננסיים (ביטוח), תשמ"א-1981 (להלן: "החוק"). יש להבדיל בין עסקת ביטוח בדרך של תיווך - המחייבת רישיון תקף או תפקיד יועץ פנסיוני (סעיף 24(א) לחוק), לבין עסקה ישירה בין הצדדים לחוזה הביטוח – שאין כל חובה להחזיק ברישיון סוכן.

 

החוק עצמו לא מגדיר מה נחשב לתיווך, שאלה זו נדונה בפס"ד ת"פ (מחוזי, ת"א) 40258/01 מדינת ישראל נ' פרי (פורסם בנבו) (2007), אשר קובע כי "התיווך, כשמו כן הוא. הוא נועד ליצור את הקשר בין המבטח לבין המבוטח, על מנת שייחתם, בסופם של דברים, הסכם הביטוח ביניהם. המתווך מקשר או מפגיש בין הצדדים, על מנת שהסכם בעניין פלוני, ייחתם ביניהם וכדי שהעסקה בה חפצים הצדדים, תבוא אל העולם ותמומש מכוח הסכם זה".

 

עיסוק בביטוח ללא רישיון מהווה עבירה פלילית לפי סעיף 104(ב)(1) לחוק. ככלל, הסנקציות במקרה זה יכולים להיות עיצומים כספיים שיוטלו על ידי המפקח על הביטוח ובמקרים קיצוניים אף שלילת רישיון לתקופה מסוימת. החוק מתייחס רק לאדם שעבר את העבירה ועסק בביטוח ללא רישיון, ולא למי שהעסיק אותו. למרות זאת, אפשר לייחס למעביד (כהגדרתו בסעיף 2 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], תשכ"ח–1968) אחריות שילוחית לנזק שנגרם/ייגרם על ידי העובד, בהתקיימות 3 תנאים מצטברים לפי סעיף 14 לפקודה:

  1. קיום יחסי עובד-מעביד.
  2. שהעוולה בוצעה על ידי העובד.
  3. שהעוולה תתגבש במהלך ביצוע תפקידיו של העובד.

הרציונל הוא שהנזק שנגרם על ידי העובד נגרם בזמן עבודתו למען המעסיק ולטובתו הרווחית, משכך כאשר העובד פעל למען המעסיק בקרות הנזק, אפשר לייחס ולחייב את המעביד בנזק.

לחלופין, אפשר לפתוח כנגד המעביד בהליך פלילי כמסייע או מבצע בצוותא לפי סעיפים 29, 31 לחוק העונשין, תשל"ז-1977. 
 

כיצד אנחנו יכולים לסייע בתחום?

משרדנו, המורכב מעו"ד, רו"ח וסוכני ביטוח, מתמחה בעולם הביטוח ובייצוג סוכני ביטוח, תאגידים ביטוחיים וכו'. אנו מתמחים בלסייע לסוכן בכל בעיה משפטית הנוגעת להתנהלותו המקצועית, אם אל מול המפקח על הביטוח ואם אל מול גורמים אחרים. עורכי הדין של משרדנו מומחים בדיני ביטוח ובייצוג סוכני ביטוח ובכלל זה עריכת הסכמים בעולם הביטוח בין סוכנים או גורמים אחרים, קבלת רישוי ועוד.

 

התקשרו עתה ונתקדם עבורכם את הנדרש במיידי!
עו"ד אלי דורון 054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הסכם לייסוד חברה: חשיבותו ומטרתו

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); אהרון חזן, משפטן

הסכם המייסדים טומן בחובו הגנה על אינטרסים כללים של המייסדים כקבוצה אך גם אינטרסים אישיים של כל אחד מהמייסדים כפרט, ולכן יש להוציא את כל אלו אל הפועל בהצלחה.

מכירת חנות אמזון

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

למכירת חנות אמזון מאפיינים ייחודיים שכדאי להכיר. עבור המוכר כדאי להיות מודע למאפיינים ייחודיים אלה על מנת למקסם את פוטנציאל הרווח שלו בעת מכירת החנות בעוד שעבור הרוש כדאי להיות מודע למאפיינים אלה כדי לוודא שהוא רוכש נכס איכותי ובעל ערך.

יחסי אמונאות בדיני חוזים

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

פסק דין חדש של בית המשפט המחוזי בבאר שבע קבע, כי במקרים המתאימים ניתן לראות התקשרות חוזית בין שני צדדים פרטיים כמקימה יחסי "אמונאות" במסגרתה מוטלת על אחד הצדדים לחוזה חובת נאמנות מוגברות כלפי הצד שכנגד. בית המשפט הוסיף וקבע כי במקרים מהסוג הזה, הפרת החוזה בידי הצד שעליו מוטלת חובת נאמנות מהווה לא רק הפרה חוזית אלא גם הפרה של חובת הנאמנות ובמקרים כאלה שיש להחמיר עם המפר בחישוב הפיצויים, בהטלת נטל הראיה ואף להימנע מהפחתת הפיצויים בגין אשם תורם.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.