מאת:

ככל שהשימוש במטבעות ווירטואליים הולך וגובר, כך גם הרגולציה הבנקאית על המטבעות הווירטואליים מתהדקת. כידוע, קיימים כיום עוסקים רבים (הן יחידים והן חברות) אשר כל עיסוקם הינו השקעות במטבעות וירטואליים המניבות להם רווחים. יחד עם זאת, כאשר אותם משקיעים מבקשים להפקיד את כספיהם בבנקים על מנת שיוכלו למשוך אותם בעתיד, הבנקים מערימים עליהם קשיים באופן שאינו מאפשר למשקיעים ליהנות מפירות השקעותיהם.
 
האמור מקבל משנה תוקף במקרים בהם המשקיעים הינם חברות סטארט-אפ המגייסות מיליוני שקלים באמצעות הנפקת מטבע ראשונית ("ICO"), כאשר נזכיר כי חברות אלו לאו דווקא עוסקות בתחום של המטבעות הווירטואליים. כך למשל, חברה המייצרת מוצר ומעוניינת למכור אותו בעתיד או חברה המפתחת תוכנה מסוימת שבאמצעותה מעוניינת להעניק שירותים עתידיים, מוצאת היא לנכון לגייס כספים לצורך הקמתה והתנהלותה באמצעות ICO, כך שתוכל להפקיד את הכספים שהיא גייסה בבנקים ולמשוך אותם לטובת התנהלותה השוטפת, תשלום משכורות ואף מסים.
 
במקרים בהם הבנקים אינם מאפשרים הפקדת הכספים אשר גויסו באמצעות ה-ICO ומשיכתם, החברות הללו אינן יכולות להתקיים בישראל ולהמשיך ולפתח את הטכנולוגיה, דבר אשר מוביל להעברת מרכזי הפיתוח שלהן ואת פעילותן לחו"ל. אין ספק כי חלק מחששותיהם של הבנקים בישראל הינו מוצדק במידה מסוימת, וזאת בשל החשש לביצוע עבירה על החוק לאיסור הלבנת הון, שכן כפי שידוע, על הבנקים מוטלת אחריות רבה לבדוק ולאמת את מקור הכסף המופקד בהתאם להוראות חוק איסור להבנת הון. יחד עם זאת, אנו בדעה כי על הרגולטורים ועל הבנקים למצוא דרך המאפשרת הזרמת הכספים לישראל והבטחת המשך התנהלותן של החברות השונות בארץ מבלי שיצטרכו להעביר את מרכזי הפיתוח שלהם ואת פעילותם לחו"ל, דבר אשר יוביל ללא ספק לפגיעה בהתפתחות וצמיחת הכלכלה בישראל.
 
בהקשר זה, נציין כי בסוף חודש מרץ 2018 פורסמה על ידי משרד האוצר טיוטת צו איסור הלבנת הון שאמור לחול בין היתר גם על נותני שירותים פיננסיים במטבעות ווירטואליים (בעניין זה, ראו גם את מבזקנו מיום 20 ביוני 2018 בעניין רישיון לחלפנות במטבעות ווירטואליים), כאשר הצו נועד לתת וודאות רגולטורית לעוסקים בתחום המטבעות הווירטואליים ולהגדיר את כללי ההתנהלות והפעילות בתחום. 
 
לאור האמור, המלצתנו הינה להתנהל באופן מקצועי ושקוף מול הבנקים על מנת להבטיח את המשך פעילותן של החברות העוסקות בתחום המטבעות הוירטואליים בישראל.

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

מיסוי מטבעות דיגיטליים

מאת: אלי דורון, עו"ד

השימוש ההולך וגובר בקרב הסוחרים במטבעות דיגיטליים הוביל את רשות המיסים לפעול ללא הרף מול בעלי ארנקים דיגיטליים ומטבעות קריפטו. אנו ממליצים לכל בעל ארנק דיגיטלי, אשר יש בו הכנסות לא מדווחות ו/או פעולות לא מדווחות, לפעול ללא דיחוי מול רשות המיסים.

חברות ארנק

מאת: אלי דורון, עו"ד

בעל חברה אשר נותן שירותים צריך לבחון ולבדוק האם הוראות המיסוי בדבר "חברת ארנק" חלות עליו. שכן, ככל והחברה שלו נכנסת להגדרת חברת ארנק, הרי שמדובר בשינוי חבות המס החייבת של החברה כמפורט בהמשך.

תיקון להוראות בנק ישראל בעניין העברת כספים שמקורם במטבע וירטואלי

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.