מאת:

שותפך מתכחש לכך שאתה שותף בעסק? כך תפעל!

ישראלים רבים מקימים פעילויות עסקיות בישראל ביחד עם שותפים וזאת מבלי לעגן את זכותם בשותפות באופן מלא ו/או מבלי להירשם כשותפים ו/או מבלי לקבל מניות ו/או מבלי לחתום על הסכם שותפות. כך יוצא שיש בנמצא ישראלים רבים אשר מבחינה משפטית הינם שותפים בפעילות עסקית, אולם הניירת ו/או הרישומים אינם מעידים על כך.
 
מצב זה מביא לכך שישראלים רבים מצטרפים כשותפים לפעילות הרשומה על שם אחר ואותו אחר מבהיר להם כי הוא מקבל אותם כשותפים, רק שהשותפות אינה נרשמת. כמו כן , יתכנו מצבים בהם הישראלי לא רוצה שידעו כי הינו שותף בפעילות מסוימת אם בשל בעיות כספיות, אם בשל ניגוד עניינים ואם מסיבות אחרות ולכן הוא מסכם עם השותף הרשום כי כל העסק ירשם על השם של האחר וכי השותף הרשום יגן אל הנסתר ועוד כהנה וכהנה חלופות, במסגרתן יש בנמצא שותף, אשר אינו מופיע או רשום כשותף וזאת תוך הבנה לפיה את חלקו בשותפות של השותף הלא רשום, אם ברווח השוטף ואם ברווחים אחרים, הוא יקבל בתלוש שכר, כנגד חשבונית או באופנים אחרים.
 
הכול טוב ויפה כל עוד הצדדים מתנהלים בצורה חוקית ושקופה - הבעיות מתעוררות כאשר השותף הרשום מחליט, מסיבה כזו או אחר, להתכחש להסכמות שלו עם השותף הלא רשם ולהימנע מלהוציא אל הפועל את שסוכם. כך למשל יוצא שהשותף הרשום מחליט שלא לרשום את העסק גם על שמו של השותף האחר ו/או לא להעביר לו מניות ו/או לא להעביר לו רווחים ו/או "לפטר" אותו מהעסק ו/או לבצע אין ספור פעולות אשר המשמעות המשפטית שלהם נוגדת את ההסכמות שהתגבשו בין הצדדים. לפעמים השותף הרשום עושה כן משום שהעסק התפתח מעל למצופה ו/או משום שהוא לא מסתדר עם השותף הלא רשום ו/או משום שצד שלישי השפיע עליו וגרם לו לשנות את דעתו ו/או משום שייעוץ משפטי שקיבל דחף אותו לכיוון של לנשל את השותף הלא רשום ו/או משום שהוא החליט שיותר מתאים לו לקבל החלטות לבד ו/או משום שהוא רוצה להכניס שותף אחר ו/או מאין ספור סיבות אחרות. כך יוצא שאותו שותף לא רשום, אשר השקיע רבות לטובת קידום העסק, אם בכסף ואם בהשקעה פיזית או השקעה אחרת, אם בידע ואם בכל דרך אחרת,  מוצא את עצמו נתון לחסדיו של אותו שותף רשום ובפועל, כך קורה, מוצא הוא את עצמו בפני חשש לכך שינושל באופן מלא מאותה שותפות, תוך הפרה בוטה של האמון אותו הוא נתן בשותף הרשום. העיבה עלולה להתעורר בין אחים, בין חברים טובים ובין אנשי עסקים לגיטימיים.  
 

 

כיצד אנחנו יכולים לסייע בנושא?
כאן בדיוק נכנס לתמונה יכולתו של משרדנו המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי מס הכנסה, משרד המשפטים ורשויות המס, ואשר מורגל בטיפול מול נוכלים, רמאים ואחרים אשר החליטו, על דעת עצמם, בניגוד למוסכם עמם, לפגוע ו/או לנשל ו/או לרמוס שותף לא רשום. משרדו יודע כיצד להתנהל מול אלה ולהביא למצב בו השותף הלא רשום מקבל את המגיע לו על הצד הטוב ביותר. משרדנו יודע לנבור בראיות, בנתונים, במספרים, לאתר את הפסיקה המתאימה ו/או את החקיקה הראויה, ובהישען על כל הידע הנצבר ללוות את השותף הלא רשום ולגרום לאותו שותף רשום לשלם ללא רשום את המגיע ו/או להביא לידי כך שהעסק ירשם על שם השותף הלא רשום ו/או לנקוט באין ספור פעולות משפטיות אחרות אשר בסופו של יום יביאו את השותף הלא רשום  לידי שביעות רצון. עורכי הדין ורואי החשבון מטעמנו יודעים כיצד לתקוף בעיות שכאלה, אם ברמה המשפטית ואם ברמה הכלכלית-חשבונאית, להציג הדברים נכונה אל מול בתי המשפט ו/או כל גורם נדרש אחר ובשורה התחתונה – להביא ללקוח את התוצאה. משרדנו יודע, בחלק גדול של המקרים, לגרום לצד האחר להבין כי נכון וראוי יהיה לסיים את המחלוקת ללא מאבקים משפטיים, הגשת תביעות וכדומה. במקרים רבים מצליח השותף הרשום להפעיל לחצים על השותף הלא רשום ואולי אף לפגוע בביטחון העצמי שלו. אולם, הניסיון מלמד, כי אל לו לשותף הלא רשום לוותר. עליו לעמוד על זכותו ולקבל את המגיע לו.
 

למשרדנו ההתמחות לעשות כן עבור אותו שותף לא רשום - פנה אלינו עכשיו ונקדם הנושא עבורך ללא דיחוי, חייג כעת לעו"ד אלי דורון  054-4251054

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

4.6 ע"י 5 גולשים

עשוי לעניין אתכם

פירוק שותפות בנכסי נדל"ן

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח)

יש חשיבות מכרעת בבניית אסטרטגיה אשר תאפשר הוצאת המתבקש אל הפועל בתבונה ובמינימום מס והכול תוך שמירה על עקרונות של חוקיות ושקיפות מלאה.

תביעה לפינוי מושכר עקב הפרה צפויה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

ניהול מאבקי ירושה - מחלוקת בנוגע לצוואה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); יגאל רוזנברג, עו"ד

סכסוכי ירושה הם תופעה מצערת הפוקדת משפחות לא מעטות. ראוי לערוך הבחנה בין שני מצבים מרכזיים של סכסוכים הנוגעים לנכסים שמותיר אחריו אדם שהלך לעולמו:

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.