מאת:

האם זיהום מים אשר נמשך מידי יום ביומו במשך תקופה ארוכה מגלם בתוכו עבירה אחת של זיהום מים כלומר בעבירה אחת אשר נמשכת על פני פרק זמן ארוך או שמא מדובר בעבירות נפרדות כאשר כל זיהום של מים בכל יום או אפילו שעה מהווה למעשה עבירה נפרדת אשר בגינה ניתן יהיה להעניש את המזהם?
האם כאשר אתר פסולת מנוהל ללא גידור ושילוט מתאים מדי יום ביומו מקים עבירה אחת שנמשכת על פני תקופה ארוכה או שמא המדובר בעבירות נפרדות הנעברות כל יום ויום, כל פעם מחדש?

המשמעות של קביעה זו חשובה ביותר לצורך קביעת עונשו של המזהם, כך שבמידה ומדובר בעבירה נמשכת ייתכן וגזר דינו של הנאשם יהא מקל יחסית למקרה בו יקבע כי המדובר בעבירות נפרדות.
עו"ד גיל מור ממשרד עורכי דין דורון טיקוצקי המתמחה בייצוג נאשמים בעבירות על חוקי איכות הסביבה מסביר כי הפסיקה התוותה מספר קריטריונים לבחינת השאלה באם במסכת עובדתית נתונה מתקיימות מספר עבירות נפרדות או שמא מדובר בעבירה אחת. בין היתר המבחנים בודקים (ראה קדמי על סדר הדין בפלילים , מהדורה תשס"ג 2003 , עמ' 1216):

א) האם אותן ראיות תומכות באחת או יותר מן העבירות? ככל שנידרש לראיות שונות ונפרדות לכל שלב באירועים, כך מוצדק יותר הפיצול.
ב) האם לכל עבירה ניתן ליחס נקודת זמן בה היא נסתיימה והאם נקודות זמן אלה שונות מעבירה לעבירה?
ג) האם הייתה לעבריין אפשרות פיסית סבירה, משהתחיל בביצוע מעשיו, לכוון התנהגותו כך שהוא יבצע רק חלק מסוים מן הפעולות וימנע מן השאר, באופן שהסיכון שהיה נוטל הוא להיות מואשם בחלקן של העבירות ולא בכולן?
ראה: ע"פ 104/89 יצחק בן יוסף דרורי ו-4 אח' נ' מדינת ישראל , פ"ד מד(1), 843 בעמ' 851.
בתי המשפט קבעו במספר מקרים כי מועדים שונים לביצוע עבירות איכות הסביבה מגבשות מספר עבירות נפרדות, והטילו קנסות בהתאם. ראה:

ת.פ 1817/01 מדינת ישראל נ' קיבוץ פלמ"ח צובה, וכן ע"פ 7138/03 קיבוץ פלמ"ח צובה נ' מדינת ישראל (לא פורסם), אשר דחה את טענות המערערת לעיין העונש.
ת.פ 14947/97 מדינת ישראל נ' שמעון כהן חברה לעבודות עפר, וכן הערעור ורשות הערעור שבאו בעקבותיו: ע"פ 4094/98 שמעון כהן חברה לעבודות עפר נ' מדינת ישראל (לא פורסם), ורע"פ 3697/99 שמעון כהן חברה לעבודות עפר נ' מדינת ישראל, תק-על 99(2), 1, אשר דחו את טענות המערערת לעיין העונש
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

ייעוץ משפטי לנפגעים מקרינה

מאת: אלי דורון, עו"ד

ייעוץ משפטי לנפגעים מקו מתח גבוה ו/או מכל גורם המפיץ קרינה בערכים גבוהים, ע"י עו"ד יוצאי מומחים בדיני איכות סביבה

זהירות - קרינה משדה מגנטי

מאת: אלי דורון, עו"ד

ארגון הבריאות העולמי קבע כי מתקני חשמל החושפים את הציבור לקרינה משדה מגנטי בדרגה העולה על 4 מיליגאוס בממוצע מהווה גורם אפשרי לתחלואה בסרטן.

רשות המסים דואגת לאיכות הסביבה ומעודדת "מס ירוק"

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד, טל חשוב, משפטן

כידוע, לאיכות הסביבה חשיבות רבה בחיינו, ולשמחתנו המודעות לתחום חשוב זה הולכת וגדלה עם השנים, במיוחד נוכח שינויי האקלים השליליים להם אנו עדים שהינם תוצאה ישירה של הפגיעה בסביבה. אנו רואים במו עינינו מגמות ירוקות ברחבי המדינה, כגון ריקון מיכל האמוניה הצפוי בחיפה, פיזור מתקני מחזור ברחבי הערים, "פחים כתומים" לפסולת אנרגטית, חינוך סביבתי במוסדות חינוך ועוד.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.