מאת: אלי דורון, עורך דין - ירון טיקוצקי, עורך דין (רואה חשבון) - גיל מור, עורך דין


כל יחיד שהנו בעל אזרחות רומנית זכאי לקבל דרכון רומני.
בהתאם לחוק הרומני, זכאות לאזרחות רומנית נרכשת באחת מהדרכים הבאות:
 
1. מקום לידה
לידה ברומניה או מחוצה לה כאשר לפחות אחד מההורים הוא אזרח רומני.

2. אימוץ
א. באם מדובר בקטין ששני הוריו הינם אזרחים, האזרחות נרכשת מכוח אימוץ.
ב. באם מדובר בבגיר ששני הוריו הינם אזרחים דרושה הסכמתו של המאומץ.
ג. באם מדובר בקטין ורק אחד ההורים הוא אזרח אזרחותו של הילד תיקבע בהתאם להסכם משותף בין ההורים.
ד. בהעדרה של הסכמה בית המשפט אשר הוסמך לטפל באימוץ, יקבע את אזרחות הילד תוך התחשבות באינטרסים של הילד.
יש לשים לב כי אם מלאו לילד 14 שנה, דרושה הסכמתו.
ה. באם האימוץ מבוצע ע"י הורה מאמץ אחד, רוכש הילד את אזרחותו של ההורה באופן אוטומטי.
ו. במקרה והאימוץ בוטל והילד מתחת לגיל 18 והוא אזרח של מדינה אחרת או עזב את רומניה במטרה להתגורר במדינה אחרת , אזרחותו תבוטל כאילו מעולם לא ניתנה.

3. זכאות לאזרחות בכל אחד מן המקרים הנוספים הבאים:
א. מי שהיה אזרח רומניה ואיבד את אזרחותו יכול להגיש בקשה לאזרחות עבורו, עבור ילדיו ועבור נכדיו. במקרה זה המבקש רשאי להחזיק באזרחותו הזרה והוא אינו חייב להעביר את מרכז חייו לרומניה.
ב. אזרח רומני לשעבר אשר נולד ברומניה ואזרחותו נלקחה ממנו ללא סיבה מוצדקת ובניגוד לרצונו, רשאי להגיש בקשה לאזרחות עבורו, עבור ילדיו, ועבור נכדיו. גם במקרה זה המבקש אינו חייב לוותר על אזרחותו הזרה או להעתיק את מקום מגוריו לרומניה.
ג. במקרה של בקשה אשר מוגשת ע"י מי שלא היה אזרח, חייבת הבקשה למלא אחר התנאים המצטברים הבאים:

א. תנאים הנוגעים למגורים ברומניה:
* המבקש נולד וגדל ברומניה.
* המבקש לא נולד ברומניה אך גדל שם לפחות שמונה שנים.
* מבקש לא נולד ברומניה אבל נישא לאזרח רומני והוא גר איתו ברומניה לפחות חמש שנים.
 
ב. תנאים המעידים על כך שבהתנהגותו וגישתו המבקש נאמן למדינה והוא אינו עוסק בפעילות פלילית או בפעילות שמסכנת את הציבור או המדינה - על המבקש להצהיר שגם בעבר לא עסק בפעילות שכזו.
ג. המבקש חייב להיות בן 18 לפחות.
ד. על המבקש להוכיח כי יש לו אמצעים לקיים אורך חיים הולם ברומניה.
ה. למבקש יש "מעמד ראוי" והוא לא הורשע ברומניה או במדינה אחרת בעבירה אשר תגרום לו להיות לא ראוי לקבלת אזרחות רומנית.
ו. המבקש דובר רומנית ויש לו ידע בסיסי בתרבות הרומנית כך שיוכל להשתלב בחברה.
ז. המבקש יודע את החוקה וההמנון הרומני.

לעיתים ניתן לקצר את תהליך ההכרה במבקש כזכאי לאזרחות רומנית, וזאת בהתקיים לפחות אחד מהתנאים הבאים:
א. המבקש הוא בעל אישיות בינ"ל מוכרת.
ב. המבקש הוא בעל אזרחות במדינה אשר חברה באיחוד האירופי.
ג. המבקש הוא פליט שקיבל מקלט מדיני.
ד. המבקש השקיע ברומניה מיליון יורו.

- קטין שטרם מלאו לו 18 והוריו אינם אזרחים, יהיה זכאי לקבל אזרחות ביחד עם הוריו.
- בקשה לקבלת אזרחות או אזרחות מחדש תוגש בשפה הרומנית ותוגש לועדת האזרחות.
- על הבקשה להיות מוגשת באופן אישי או במקרים מוצדקים בלבד (בד"כ בשל בעיה רפואית) ע"י עורך דין לאחר שניתן לו ייפוי כוח מתאים.
- הבקשה תוגש למשרדים הראשיים של בית המשפט לענייני אזרחות מלווה במסמכים אשר מאשרים את התקיימותם של התנאים לעיל.
- את הבקשה ניתן להגיש גם דרך הנציגויות הדיפלומטיות של רומניה בחו"ל. 

>> זקוקים לסיוע בקבלת אזרחות ו/או דרכון רומני? לחצו כאן.

תנו לעו"ד מומחים ומנוסים לייצג אתכם נאמנה – בדיסקרטיות מלאה

לייעוץ ראשוני, פרטים נוספים ובכל שאלה פנו אלינו כעת: סניף מרכז 03-6109100סניף חיפה 04-8147500.

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

מדורג 5 ע"י 2 גולשים

עשוי לעניין אתכם

הדרך לקבלת דרכון רומני

מאת: ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); אלי דורון, עו"ד; סיון פלדהמר, עו"ד

אזרחות רומנית שווה לאזרחות של האיחוד האירופי והדרכון הרומני נחשב כרטיס כניסה איכותי ליבשת עם הטבות רבות - על הליך קבלת האזרחות והטיפול המשפטי הנדרש במאמר זה.

להשכרה / מכירה נכס מסחרי

מאת: דורון, טיקוצקי, צדרבוים עו"ד ונוטריון

להשכרה / מכירה נכס מסחרי הממוקם בגראונד זירו שבבוקרשט. משמש כיום כחנות של רשת הבגדים KENVELO.

הוסף תגובה

רישום לקבלת ניוזלטר - מבזק מס, הון ועוד

אנא מלאו את פרטיכם