מאת:

כיום, אין תוקף משפטי להסכמי ממון ברומניה שכן אין הסדר משפטי המאפשר זאת. משכך , הסכמים מסוג זה הנחתמים ברומניה בטלים מעיקרם.

קוד דיני המשפחה ברומניה שהינו בתוקף משנת 1954 אינו מאפשר לבן הזוג העתידי לחתום על הסכם יחסי ממון. סעיף 30 לקוד קובע כי "הנכסים שנרכשו במהלך הנישואין ע"י מי מבני הזוג יהיו, החל מיום רכישתם , בבעלותם המשותפת של בני הזוג. כל הסכם הסותר זאת הינו בטל מעיקרו".

קוד דיני המשפחה הרומני קובע מה יהא על הרכוש המשותף במקרה של גירושין:" בפירוק הנישואין הנכסים המשותפים יחולקו בין בני הזוג בהתאם למה שיוסכם ביניהם. אם בני הזוג אינם מגיעים להסכמה תבוא ההכרעה בעניין זה בפני בית המשפט"

הקוד האזרחי הרומני החדש שייכנס לתוקף בשנת 2011 מציג שינויים מרחיקי לכת בעניין זה כאשר הוא מתקין תקנות ספציפיות לגבי הסכמים מסוג זה.
ע"פ התקנות החדשות בני הזוג רשאים להסכים מראש כיצד תהיה חלוקת הנכסים ביניהם במקרה של גירושין. בנוסף , ומכיוון שמדובר בהסכם אזרחי לכל דבר ועניין הנהנה מעיקרון חופש החוזים , יכולים הצדדים להסכים ביניהם על חלוקת נכסים שנרכשו על ידם גם לפני הנישואין ולא רק במהלכם, דבר אשר כאמור אינו אפשרי כיום.
במקרה שבני הזוג לא יערכו הסכם יחסי ממון לפני נישואיהם יחולו התקנות החלות כיום כאשר החזקה היא כי נכסים שנרכשו במהלך הנישואין יחולקו שווה בשווה בין בני הזוג. במאמר מוסגר יצויין כי המדובר בחזקה משפטית בלבד אשר ניתן לסתור אותה באמצעות הבאת ראיות.

על מנת לקבל תוקף מחייב תחת הקוד האזרחי החדש על הסכמי יחסי הממון להיות בכתב ולהיות מאומתים ע"י נוטריון ציבורי. כמו כן יש לרשום הסכמים אלו במרשם מיוחד שייפתח לצורך כך.

ע"פ הקוד החדש קיימות 3 אפשרויות להסכמי יחסי ממון:
1. הסכם ע"פ עיקרון השיתוף- על הנכסים המשותפים יחול הדין הישן כך שבמקרה של גירושין כל הרכוש יחולק בחלקים שווים מבלי להתחשב בתרומה בפועל של כל אחד מבני הזוג לרכישת הנכסים.
2. הסכם ע"פ עיקרון הפרדת הנכסים- על הנכסים המשותפים יחול הדין החדש כאשר במקרה של גירושין כל צד יקבל את הנכסים האישיים שהוא רכש ועל הנכסים המשותפים יחול הדין ישן.
3. הסכם ע"פ עקרונות משולבים- בני הזוג יכולים להחליט על בעלות משותפת בנכסים אבל בכפוף לתרומה האישית שלהם לרכישת כל נכס ונכס, כך שבמקרה של גירושין הנכסים יחולקו לא בחלקים שווים אלא בהתאם לתרומה של כל צד וצד לרכישתם.
 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

1 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

קבלת אזרחות רומנית - איך עושים את זה נכון?

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); שירלי סובול

מסלולי המס בגין הכנסה משכירות ברומניה

מאת: אלי דורון, עו"ד, ירון טיקוצקי, עו"ד (רו"ח); ד"ר שלמה נס, עו"ד (רו"ח); ליאור קרשס, משפטנית

בהתאם להוראות פקודת מס הכנסה (נוסח חדש), התשכ"א-1961, קיימים שני מסלולים למיסוי תושב ישראלי בגין הכנסות המופקות משכר דירה מחו"ל.

עסקאות נדל"ן ברומניה - ליווי משפטי

מאת: אלי דורון, עו"ד

לדסק משרדנו שברומניה ניסיון רב בכל הקשור בביצוע עסקאות נדל"ן ברומניה, אם קניה ואם מכירה והלכה למעשה למשרדנו מאגר גדול של גורמים אשר מסייעים לנו לקדם עסקאות מסוג זה במהירות וביעילות.

הוסף תגובה

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.